Blog

KLJUB NOVIM MATERIALOM, TRENDOM IN POTREBAM OSTAJA PARKET ŠE VEDNO MED PRILJUBLJENIMI TALNIMI OBLOGAMI


12. 4. 2023 Facebook Twitter LinkedIn Google+ ADAPTACIJE,Talne obloge,Talne obloge (Parket, laminat, vinil, linolej, tapison, itison, ipd.)



Pravilno položen in posledično tudi negovan parket vam v vašem domu lahko služi več let in poleg zaščiti tal, daje prostoru toplino in udobje. Naj omenimo, da so se z leti pojavile številne kvalitetne in praktične talne obloge, vendar parket še vedno zaradi svoje preprostosti, domačnosti, ki jo daje prostoru zavzema prva mesta pri vgradnji. Seveda pa gredo vse zasluge priljubljenosti seveda surovemu lesu, iz katerega je pravzaprav parket narejen in s primerno obdelavo tako postane vrhunska talna obloga, ki jo je pa seveda potrebno tudi ustrezno negovati.

Prvi pomembni pogoj pri obstojnosti parketa je seveda, da je le- ta pravilno in strokovno položen, za kar je najbolje najti strokovno usposobljenega mojstra z izkušnjami, ki bo parket položil tako, da se le -ta ne premika, ne škripa, lušči, poka, itd.. Na tržišču najdete mnoge obrtnike, ki se s tem ukvarjajo in v celoti poskrbijo za vaša tla, in sicer v našem portalu SvetStoritev.si jih lahko pod rubriko >>Parketarstvo<< najdete kar nekaj (San-Ker d.o.o., ki poleg parketarstva nudi tudi celotne adaptacije, Parketarstvo Todić, Parketarstvo Ravbar, Kociplesk, Silvo Kocijančič s.p., ki nudi tudi slikopleskarska dela, Parketarstvo Artlas in še mnoge druge).

S časom parket postane brez sijaja, pojavijo se različne praske in vdori, kar pa ne pomeni, da je potrebna menjava, dovolj je le obnova obstoječega parketa, in sicer brušenje in lakiranje ter ponovna zaščita parketa in vaša tla bodo ponovno sijoča in videti kot nova.

Pri parketu pa si je dobro zapomniti tudi nekaj pomembnih pravil, in sicer če je parket položen na novo, z negovanjem talne površine lahko začnemo po dveh tednih. V primeru, da gre za tovarniško lakiran parket, pa takoj; najpogosteje ga čistimo z omelom in s sesalcem za prah. Ko pa ga je treba temeljito očistiti, pa uporabimo krpo, ki ne sme biti mokra, temveč vlažna; izogibamo se uporabi agresivnih čistilnih sredstev, saj se lahko poškoduje lak na parketu, v takih primerih pa v les prodreta umazanija in vlaga.

Parket daje toplino vašemu domu, zato ravnajmo z njim nežno, pozorno in poskrbimo, da ohrani svoj sloves tudi v prihodnje.

Komentarji

Essential SSL