Blog

Nova fasada! Včasih prestiž, danes nujni ukrep pri varčevanju!


19. 2. 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Fasaderstvo,Ponudniki storitev


fasada

Ozaveščenost ljudi o možnosti varčevanja in nižanja stroškov, pa naj si bo to v večstanovanjskih hišah, blokih, ali pa hišah, se pri nas vsako leto povečuje.

Pred nekaj desetletji je izdelava nove fasade pomenila tudi statusni simbol, veljala je za prestiž, vendar zanimivo, da smo imeli ljudje tako mnenje o fasadah le takrat, ko se je govorilo o obnovah fasad, ne pa o izgradnji fasade na novogradnjah, ki je za tiste čase veljala za nekaj samoumevnega. Ljudje se žal nismo zavedali vseh prednosti, ki jih prinaša izdelava fasade, ko pa se je začela širiti vest o velikih prihrankih pri ogrevanju, pa se je izdelava le – te  veliki večini populacije zdela pomembna in nekaj, v kar bodo in v kar še danes usmerjajo svoje prihranke.

Na fasado vaše hiše ali drugih gradbenih objektov vplivajo vsa vremenska stanja, tako dež kot sonce. S fasadno oblogo zagotovimo varnost in zaščito svojega bivanja, prav tako se z uporabo fasadnih sistemov zmanjša izguba energije pri ogrevanju za več kot 60%. Pomen fasadnih sistemov bo v prihodnosti vedno večji: boljša in debelejša izolacija pomeni znižanje porabe energije za ogrevanje, s tem pa sta tudi povezana čistejše okolje in prijetnejše bivanje. Torej pri izbiri fasade ne smemo pozabiti, da je fasada tista, ki ščiti objekt, kot tudi notranjost objekta ter polepša njegov videz. Pri tem pa ne smemo pozabiti na izolacijo fasade.

Vrste fasad:

  • prezračevalne
  • neprezračevalne
  • kontaktne fasade
  • stiropor fasade
  • lamelne fasade (kamena volna)
  • termoizolacijske fasade (topolotno-izolacijski strojni omet)
  • apneno-cementne fasade (apneno-cementni strojni omet)

Ker želimo prihraniti vaš čas, denar in nepotrebno izgubljanje potrpljenja z iskanjem primernega izvajalca, vam želimo v nadaljevanju ponuditi nekaj izvajalcev iz celotne Slovenije, ki imajo dolgoletne izkušnje na področju fasaderstva in jih odlikuje strokovnost, natančnost ter zanesljivost.

 

Komentarji

Essential SSL