Blog

Parket, laminat ali vinil?


27. 2. 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Talne obloge (Parket, laminat, vinil, linolej, tapison, itison, ipd.)



Ko se lotimo gradnje ali obnove doma, smo pogosto postavljeni pred različne odločitve, ki lahko vplivajo na prihodnost v smislu, koliko časa nam bo določen material, za katerega se bomo odločili pravzaprav služil. Torej, kakšno kritino bomo izbrali, ali bomo vgradili lesena ali pvc okna, naj bo v prostorih parket ali laminat…

Ena izmed dilem, ki se pojavi je lahko tudi izbira prave talne obloge, torej po kateri talni oblogi bomo hodili, ali je enostavna za čiščenje, je obstojna, je material umeten ali naraven…vsa ta vprašanja so na mestu, ko se odločamo kaj bodo čutile naše noge, ko bomo stopali po prostoru.

Če se odločimo za parket, je dobro izbrati strokovnjaka, ki bo le – tega položil kvalitetnega in pravilno, ki nas bo poučil o rednem vzdrževanju, saj bomo le tako  lahko prepričani, da bo parket služil tudi naslednjim generacijam. Prav tako je pomemben podatek, da je parket 100 odstotna naravna talna obloga, kar za vinil, laminat in tekstil ne moremo trditi, hkrati pa je hoja po parketu mehkejša, toplejša in zaradi boljših sposobnosti sprejemanja in oddajanja zračne vlage le – ta tudi uravnava klimo v prostoru. Omeniti je potrebno, da je parket zahtevnejši za vzdrževanje v primerjavi z umetnimi materiali, kot so laminat, vinil, linolej, ipd.

Ni pomembno če se bomo odločili za parket ali  laminat, vinil ali morda tapison, najbolj pomembno je, da izberemo strokovnjaka s področja talnih oblog, ki nam bo strokovno in korektno svetoval o izbiri materiala, prav tako pa bo talne obloge pravilno in natančno položil ter nas poučil o vzdrževanje le – te, zato smo za vas izbrali nekaj zanesljivih in izkušenih izvajalcev, ki vam bodo omogočili ugodje in mehkobo vaših tal.

banner_bozicko

BANNER_PAHO

banner_ploscica

banner_topflor

Komentarji

Essential SSL