Blog

Naj bo vaš vrt oaza miru in vaše dvorišče prihod v pravljično deželo…


4. 3. 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Urejanje okolice



Marsikaj, za kar pred desetletji pri nas ni bilo posebnega zanimanja, je v zadnjih letih dobilo velik pomen in vlogo statusnega simbola. Eden teh dodatkov k naši hiši je lepo in načrtovan urejen vrt oziroma dvorišče. Slovenci smo nekoč primere iz tujine opazovali le na daleč ali preko dostopnih medijev, zdaj pa postaja okolica naših hiš v ponos tudi pri nas.

Poklicni strokovnjaki na področju načrtovanja in urejanja okolice so še posebej dobrodošli tam, kjer naročniki sledijo modnim smernicam, in sicer je okolica navadno minimalistična, v smislu manj je več, kadar gre za moderno gradnjo. V minimalistični ureditvi vrtov prevladujejo ravne, jasne linije, markantno rastlinje ali drevesa. Pomemben dejavnik negovanega vrta je seveda negovana trata, zato je v mestih in pri novogradnjah v Sloveniji tudi trend oziroma praksa, da mora biti le – ta brezhibna, medtem ko imajo na podeželju in pri starih hišah raje bolj naraven videz. Svoj pečat k ureditvi vrta in dvorišča pa definitivno daje tudi ograja, ki ločuje posestvo od sosednjega in je vedno bolj naravnega videza kot je les, kamen ali opeka.

Ker naše bivanje spremljajo tudi naši jekleni konjički, moramo pri ureditvi dvorišča misliti tudi na dovozne poti in parkirišče pred hišo, zato se nas večina odloči za tlakovano dvorišče, ki daje bolj rustikalen, domač in pravljičen videz, hkrati pa je tlakovano dvorišče tudi praktično z vidika čiščenja. Vse bolj pa prihaja nazaj v trend tudi asfaltirano dvorišče, ki  daje sicer bolj strog in industrijski videz, vendar z dodatkom strokovno položenih robnikov in natančnim asfaltiranjem lahko prav tako naredimo prijeten in praktičen videz.

Če se že veselite prvih toplih sončnih žarkov in poležavanja na vašem vrtu za hišo, druženja s prijatelji in igre z vašimi malčki, vendar veste, da to ne bo mogoče, ker vam zaseda prostor neugodno grmičevje in groba ter neurejena trata…zdaj je pravi čas, da poiščete strokovnjaka, ki vam bo strokovno svetoval pri ureditvi vašega vrta in utrditvi vašega dvorišča, zato vam nudimo nekaj  kvalitetnih, strokovno podkovanih in izkušenih strokovnjakov, ki bodo iz vašega vrta naredili pravi raj za zabave, druženje in dobro počutje ob prihodu domov.

banner_adrović

banner_cerovšek

banner_final

banner_gordeja

banner_izzi

banner_majcen

banner_pungerčar

BANNER_TENTRADE

Komentarji

Essential SSL