Blog

Želite živeti v harmoniji z naravo?


22. 3. 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Brunarice



Ste že preživeli vsaj eno noč v leseni hiši oziroma brunarici, ste občutili ta poseben čar les?. Takšen občutek se pojavi samo, če je hiša v harmoniji z naravo. Velikokrat si želimo razbremeniti svoje okolje.  Pri gradnji brunarice je potrebna tudi toplotna izolacija. Zato je prav, da se pri takšni gradnji odločimo za izolacijo, ki je narejena na osnovi lesa. Najpogosteje se uporablja izolacija iz celuloze, ki je še kako pomembna za dosego standarda z nizko porabo energije.

Vedno večji trend postaja tudi v Sloveniji gradnja brunaric, saj si vedno več  ljudi  želi imeti lastno in atraktivno zgrajeno brunarico. Na trgu je danes veliko takšnih hiš, ki so namenjeni za individualno uporabo. Vsakdo, ki meni, da je izgradnja brunarice zahtevna inovativna gradnja in se lahko primerja samo s preprostimi lesenimi bajtami, ki jih je mogoče kupiti v večjih trgovskih verigah, je v zmoti.

Različni modeli in masivne konstrukcije iz okroglih ali pravokotnih lesenih debel, omogočajo danes veliko svobode in skoraj brez omejitev pri arhitekturnih zamislih. Najprimernejši material za izdelavo kakovostne brunarice je zagotovo neokrnjeni bor iz polarnih borov  s prijetnim vonjem. Suha gradnja z lesom vsekakor pomeni hiter način gradnje in takojšnjo vselitev, ki je še posebej potrebna pri bolj odmaknjenih predelih narave.

Ker želimo, da bi bila vaša gradnja v skladu z naravo, hkrati pa želimo, da najdete primernega in zanesljivega strokovnjaka na področju gradnje brunaric in lesenih hiš, vam prilagamo nekaj izbranih mojstrov na svojem področju.

1

2

3

4

5

6

7

8

9B

Komentarji

Essential SSL