Blog

DOBRA PRIPRAVA IN KVALITETNA IZVEDBA UREJANJA OKOLICE VAŠE HIŠE JE RECEPT ZA USPEH


9. 8. 2022 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Nerazvrščeno



Ureditve okolice hiše se praviloma lotimo enkrat, morda dvakrat v življenju, hkrati pa je to pomemben element, ki vpliva na vsakodnevno kakovost bivanja, zato je toliko bolj pomembno, da je načrtovanje celostno in prav tako skrbno načrtovano kot pri notranjih prostorih. Vodilo pri urejanju zunanjih površin naj bo, da se tam počutimo prijetno, da ne zahtevajo veliko vzdrževanja in so uporabne čim daljši čas v letu. 

Pogosto vidimo novogradnje, katerih okolica še leta po vselitvi ostane neurejena ali vsaj nedokončana. Navadno je razlog za surov videz okolice pomanjkanje denarja ali prej neizdelan načrt? Idealno bi bilo, če bi se urejanje okolice končalo hkrati z gradnjo hiše, a večina investitorjev se odloči, da bodo celoto uredili z daljšimi časovnimi presledki. Kako se lotiti tako obsežnega projekta in kaj je ključno? Taki primeri so redki, največkrat se začne z arhitekturo in nato nadaljuje z okolico. Je pa vse več strank, ki se hkrati ob projektiranju hiše odločijo še za projekt okolice. Ta­krat strokovnjaki sodelujejo skupaj s stranko. Zdi se mi ključno, da se ob projektiranju hiše misli tudi na to, kako bo urejena okolica, predvsem če je teren zelo strm ali kako drugače težko dostopen, zahteven. Bistveno je, da imamo že v začetku jasno vizijo končne ureditve, nič hudega, če potem dela potekajo postopoma. Pri izvedbi se največkrat po­stavijo objekti in morebitni oporni zidovi, ki bodo ravnali teren. To je zelo pomembno, saj se lahko zgodi, da ko je hiša postavljena, niso več mogoči dostopi in je nadaljnje urejanje terena oteženo ali celo nemogoče.

Podjetje Vrtko je leta 2013 ustanovil Darjan Slak. Danes ima podjetje več zaposlenih in kar precej referenc, ki dokazujejo, da je Vrtko-Slak sposoben kvalitetno urediti takšno ali drugačno okolico. Vrtnarske storitve izvajajo tako za posamezne privatne stranke, kot tudi za različne poslovne objekte in gospodarske družbe, katerim nudijo tudi možnost letnega vzdrževanja, da bo njihova okolica prekrasna skozi celo leto. Pokličite jih ali jim pišite (041 204 046, info@vrtko-slak.si, vrtko.slak@gmail.com), da boste skupaj realizirali vaše želje in možnosti, katere se skrivajo v vaši čudoviti okolici.

Komentarji

Essential SSL