Blog

SENČILA POZIMI IN POLETI REŠITEV A VAŠ DOM…


10. 8. 2022 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Bazeni,Ponudniki storitev,SENČILA,Urejanje okolice



Pravilna uporaba senčil tako pozimi kot poleti omogoča ugodnejše bivalne pogoje ter precejšen prihranek energije. Poleti senčila učinkovito preprečujejo prekomerno segrevanje prostorov ter hkrati omejujejo uporabo klasičnih klimatizacijskih sistemov, pozimi pa poskrbijo za dodatno izolacijo, saj preprečujejo izgubo toplote). Vsa senčila do neke mere zmanjšajo toplotno prehodnost oken, ki jo merimo s pomočjo U-vrednosti (nižja kot je U-vrednost, manjša je toplotna prehodnost).

Rolete so večinoma zunanje senčilo in omogočajo največjo toplotno in zvočno izolacijo. Namenjene so popolni zatemnitvi prostorov, svetlobne zareze med lamelami pa omogočajo zračenje in rahel prodor svetlobe v prostor. V zadnjem času so aluminijaste rolete, polnjene s poliuretansko peno, izpodrinile cenovno ugodnejše lesene in tiste iz PVC.

Žaluzije so narejene iz aluminijastih ali lesenih lamel različnih širin in debelin. Lahko so zunanje ali notranje, namesti pa se jih lahko tudi med stekla. Njihova prednost je, da lahko z vrtenjem lamel nadzorujemo količino in smer svetlobe, ki prodira v prostor. Zunanje aluminijaste žaluzije so zelo dobra zaščita pred vdorom toplote v prostor.

Lamelne zavese ali vertikalne žaluzije so na posebni karnisi viseči tekstilni trakovi, ki so primerni za zasenčenje velikih steklenih površin (dnevne sobe, poslovni prostori, …), pa tudi poševnin in polkrožnih odprtin. Zaradi enostavne uporabe in vzdrževanja lahko povsem nadomestijo klasične zavese. Prav tako iz tekstila so narejeni roloji, ki so lahko prosto viseči na stropu ali steni, lahko pa so pritrjeni tudi na okvir okna v aluminijasti kaseti in so vodeni v aluminijastih vodilih.

Plisirana zavesa ali plise je notranje dekorativno senčilo, izdelano iz gubanega finega platna in omogoča zasenčitev vseh steklenih površin. Od vrste oziroma prosojnosti platna je odvisna prepustnost svetlobe in toplote – za južno stran objekta so najprimernejši enostransko metalizirani materiali, ki odbijajo sončne žarke.

Tende in markize so sezonsko zunanje senčilo in so primerne za senčenje balkonov in teras, markizolete pa tudi za senčenje okenskih odprtin. Narejene so iz impregniranega platna, ki ne prepušča vode in sončnih žarkov. Vgradijo se na fasado, strop ali ostrešje, lahko pa se jih postavi tudi na samostoječe ogrodje.

Screen senčila so senčila višjega cenovnega razreda, ki se namestijo na notranjo ali zunanjo stran oken. Zmanjšujejo toplotni učinek in hkrati omogočajo prepustnost svetlobe v prostor, zato so primerna za vse dnevne prostore. Ponujajo visoko stopnjo toplotne izolacije, koliko svetlobe prepuščajo, pa je odvisno od izbire platna, od polprosojnih do zatemnilnih.

Senčila Rus sestavlja mlada ekipa mojstrov za senčila. Maksimalno se prilagodimo in potrudimo za vsako stranko. Vsaki stranki z veseljem svetujemo in opravimo ogled objekta in pripravimo neobvezujočo ponudbo. Nudimo vam 10% popusta za vsa naročila preko spletne strani http://www.sencila-rus.si ). Naš salon in proizvodnja se nahajata v bivšem kompleksu Meblo, nasproti Mercator centra Kromberk.

Komentarji

Essential SSL