Blog

KO SENČILA NISO SAMO KVALITETA, AMPAK MODNI DODATEK VAŠEMU OBJEKTU


12. 12. 2022 Facebook Twitter LinkedIn Google+ SENČILA



Ste kdaj pomislili da tudi senčila veliko povedo o vas? Da tudi izbira senčil odraža vaš slog, vaš značaj in ne nazadnje tudi vaš status?

Namen zunanjih senčil je zaščita prostora pred pregrevanjem. Z namestitvijo zunanjih senčil namreč preprečimo segrevanje okenskih stekel na zunanji strani, s čimer se prepreči prenašanje toplote preko stekel v notranjost. Možno se je odločati med mrežastim senčilom, ki ustavi do 73% sončne toplote ali roleto, ki ustavi do 97% sončne toplote. Poleg zaščite pred pregrevanjem pa roleta omogoča tudi popolno zatemnitev prostora, zmanjša toplotne izgube v hladnejših mesecih leta ter zmanjša prehod hrupa iz okolice. To pa je še posebej priročno v primeru dežja, saj se hrup dežnih kapelj bistveno zmanjša.

Notranja senčila imajo različne namene: dekoracijo, senčenje in celo zmanjševanje toplotnih izgub skozi okna v hladnejših mesecih leta. Žaluzija je namenjena zaščiti pred premočno svetlobo ob sončnih dneh. Zaradi možnosti premikanja aluminijastih lamel, s katerimi lahko usmerjamo svetlobo in reguliramo intenzivnost, je priročna za pisarne in druge delovne prostore. Zaradi svoje neobčutljivosti na vlago pa je primerna tudi za kopalnice in druge prostore z večjo prisotnostjo vlage. Notranji rolo je namenjen senčenju v času močnejšega sončnega sevanja, saj preprečuje bleščanje v prostoru, ki je lahko še posebej neprijetno v poletnih mesecih. Rolo senčilo, ki je tako kot žaluzija spravljen v kaseti nameščeni na zgornjem delu okna, izboljša izolativnost oken do 14% in je namenjeno za dnevne prostore, hodnike, sobe,… Zelo podobno funkcijo kot notranji rolo ima tudi notranje plise senčilo, saj prav tako omogoča senčenje in preprečuje bleščanje. Posebnost tega senčila je nagubana tkanina, ki ni spravljena v kaseti na zgornji strani okna, ampak se ga lahko premika tako z zgornje kot tudi s spodnje strani. Poleg izvedbe, ki omogoča senčenje, je na voljo tudi plise senčilo, ki omogoča zatemnitev, zaradi svoje sestave v obliki satovja pa tudi zmanjša pregrevanje prostora v poletnih mesecih ter zmanjša toplotne izgube skozi okna v hladnejših mesecih leta. Plise senčilo izboljša izolativnost oken do 19% in je namenjeno za dnevne prostore, hodnike, sobe,…

Senčila Akrol vašemu objektu ustvarjajo edinstven pečat. Ustvarjajo toplino, uporabnost in občudovanje pogledov. Ustvarite si njihovo zgodbo tudi vi! Akrol je uspešno družinsko podjetje, ki že več kot 25 let svojim kupcem zagotavlja visoko kvalitetna senčila katerih zaščitni znak so učinkovitost in najnovejši trendi.

Začetki njihovega podjetja segajo že v leto 1994, ko je ustanovitelj podjetja g. Alojz Kosec pogumno naredil prve korake in se odloči za samostojno podjetniško zgodbo. Zgodbo, ki traja že skoraj 30 let…

Podjetje je takoj ob odprtju začelo z lastno proizvodnjo notranjih žaluzij in izdelavo rezervnih delov za žaluzije. Že v nekaj dneh po odprtju se je zaposlilo prvega delavca. V nekaj letih, se je število zaposlenih povečalo na dva, tri in šest zaposlenih. V letu 2000 se je proizvodnjo posodobilo z modernejšo »mašino« za izdelovanje notranjih žaluzij in stroja za izdelovanje rezervnih delov za žaluzij. S tem so dvignili kvaliteto in učinkovitost njihove proizvodnje na še višji novo. Pravijo da je »Edina stalnica sprememba«. Tako so tudi pri njih nenehno iskali nove rešitve in v 2010 nadgradili proizvodnjo z izdelavo ostalih zunanjih senčil.

Poslanstvo njihovega podjetja je, da z visoko kvalitetnimi senčili opremljajo vaše domove, kot tudi poslovne prostore. Želijo vam zagotoviti lepo, prijetno izkušnjo pri nakupu senčil. V prihodnosti pa si želijo ohraniti pristni stik s fizičnimi strankami, kljub želji, po širjenju ekipe , jim je glavno vodilo, da stranka nikoli ne postane le številka.

Komentarji

Essential SSL