Blog

SANACIJA FASADE NA OBJEKTU


20. 12. 2022 Facebook Twitter LinkedIn Google+ ADAPTACIJE,FASADERSTVO/SLIKOPLESKARSTVO,Nerazvrščeno,Zaključna dela v gradbeništvu



Toplotna izolacija zunanje stene je najpomembnejši element pri toplotni zaščiti stanovanjskih stavb, zato mora biti ustrezno načrtovana in izvedena, iz kakovostnih materialov ter z zadostno debelino toplotno-izolacijskega materiala. Pri starejših objektih moramo upoštevati vsa pravila stroke in se prilagajati dani situaciji. Upoštevati moramo tudi zakonodajo, požarni zakon in tehnične smernice. Ključna je tudi izbira ustrezno kvalificiranega izvajalca – fasaderja.

Stare fasadne površine so včasih poškodovane, konstrukcijsko imajo skoraj brez izjeme vrsto toplotnih mostov, stene so pozimi hladne in vsaj lokalno plesnive. V prvi vrsti se je zato treba sanacije lotiti celovito. Prvi korak je priprava zidne površine, ki mora biti pred vgradnjo toplotne izolacije čista in trdnostno ustrezna. Sledi bistveni del – vgradnja toplotno visokoučinkovite izolacije, ki starih zidov difuzijsko ne zapira, torej mora biti paropropustna. V smislu trajnostne izvedbe in požarne varnosti mora biti izolacijski material negorljiv, kar hkrati zagotavlja varnost in udobje bivanja.

Kamena mineralna volna je paropropusten, trajno dimenzijsko stabilen material, ki je kot tak odporen na mikroorganizme. Kvalitetno izvedena fasada na kameni mineralni volni je tako kompakten in trajen sistemski izdelek. Pri izbiri je priporočljivo, da ste pozorni na dejstvo, ali so izolacijske plošče združljive z vsemi certificiranimi fasadnimi sistemi na slovenskem trgu. priporoča toplotno-izolacijske plošče Knauf Insulation, ki kot sestavni del fasade zagotavljajo ugodno bivalno klimo in bistveno zmanjšajo porabo energije v objektu. Priporočajo se plošče, ki so priročne za delo ter se vgrajujejo po principu lepljenja in dodatnega mehanskega pritrjevanja, kar je pri sanacijah obvezno. Njihova toplotna prevodnost je nizka, razpon debelin je od 60 mm do 200 mm in gre za popolnoma negorljiv gradbeni material. Predlagana debelina toplotno-izolacijskih plošč je v vseh primerih vsaj 12 cm, zaželene pa so višje debeline, zlasti če skušamo obnovo konceptuirati kot nizkoenergijsko. Dejstvo je, da že z relativno majhno debelino dosežemo izreden učinek. V vseh primerih se toplotna prehodnost zmanjša za najmanj 30%. Posledično se tudi izgube skozi te stene zmanjšajo za najmanj 30% in konkreten prihranek pri ogrevanju je zagotovljen

S sanacijo fasade ne rešujemo le problema energetske učinkovitosti, pač pa tudi konstrukcijske, sociološke in okoljske težave. Objekt s kakovostno sanirano fasado bo tako trajnostno zadovoljiv, pri čemer se je treba zavedati neugodne bivalne klime, onesnaževanja okolja in odvisnosti od energetskih virov, ki so značilnosti starejših, energijsko potratnih objektov.

Z novim, kvalitetnim toplotno in požarno-izolacijskim fasadnim sistemom tudi globalno doprinesemo delček nujno potrebnega za prihodnost. Skupaj s podjetjem Slikopleskarstvo in fasaderstvo BARE, Andrej Zupančič s.p. lahko najdete rešitev za zunanjo podobo vaše hiše ali poslovnega objekta, kajti kvalitetno in strokovno izvajajo vsa slikopleskarska dela, barvanje fasad, nudijo izdelavo izolacijskih fasad in izris park. prostorov. Svoje storitve nudijo na področju Bele krajine in celotne dolenjske regije, po dogovoru pa tudi izven le – teh.

BARE_VIZITKA
PLESKANJE_NAPUSC
BARVANJE_FASADE
Komentarji

Essential SSL