Blog

IZSUŠEVANJE VLAGE V STAREJŠIH OBJEKTIH ALI NOVOGRADNJAH


3. 7. 2023 Facebook Twitter LinkedIn Google+ ADAPTACIJE,IZSUŠEVANJE VLAGE



Vlaga v objektu ni problematična le v starih objektih, temveč je zelo pogosta tudi v novogradnjah. Eden glavnih razlogov zanjo je prehitra gradnja, saj vgrajeni materiali nimajo dovolj časa, da bi se primerno posušili. V izogib morebitnim težavam, ki jih povzroča vlaga v gradbenih materialih i prehitro zaključeni projekt, ki smo si ga zadali priporočamo, da se izvede izsuševanje s kondenzacijskim oziroma absorbcijskim izsuševanjem.

V kolikor se želite v svoje na novo zgrajene bivalne ali poslovne prostore čimprej vseliti, vam priporočamo izvedbo postopka prisilnega izsuševanja, saj v kolikor objekt ali prostor sušimo naravno do te mere, da bo res popolno suh, bi lahko postopek naravnega sušenja trajal tudi eno leto. S postopkom umetnega izsuševanja bo prostor pripravljen za vselitev že v nekaj dneh, kar je seveda odvisno tudi od vlažnosti objekta. Storitev izvajajo številna podjetja, ki so specializirana in strokovno izobražena v tej smeri gradbeništva, in sicer vam lahko priporočimo MOXTURE, sanacija vlage d.o.o., ki ima sedež podjetja v Grosuplju ter GRAKOR, GRADBENO KONSTRUKCIJSKE REŠITVE, D.O.O. s sedežem v Bohinjski Bistrici.

Večja oziroma obilna deževja, poplave, izlivi iz vseh vrst strojnih inštalacij ipd… lahko poškoduje gradbeno konstrukcijo objekta, ki posledično pripelje do uničenja oziroma propadanja materialov. V primeru poplave objekta ali izliva vode je gradbeno konstrukcijo potrebno izsuševati s pomočjo prepihovalnih sistemov oz. v posebnih primerih s pomočjo mikrovalovne metode sušenja. Izsuševanje je priporočljivo, v nasprotnem primeru se poslabšajo mikroklimatski pogoji bivanja, ustvarijo se pogoji za razvoj plesni, prehod toplote skozi mokro gradbeno konstrukcijo se poveča in s tem tudi stroški ogrevanja. Prav tako so kovinski deli armature izpostavljeni koroziji in s tem propadanju. Poleg tega ima namočena konstrukcija bistveno slabše izolativne vrednosti, povečajo se toplotne izgube, pojavijo se toplotni mostovi in neustrezne razmere za bivanje, v končni fazi tudi plesen. Sanacija in izsuševanje vlage je nujno potrebno, le tako bo vaš objekt postal suh in vam omogočal kakovostno bivanje.

Komentarji

Essential SSL