Blog

DOVOLJENJA IN POTEM ŠELE NOVA STEHA!


8. 1. 2024 Facebook Twitter LinkedIn Google+ ADAPTACIJE,KLEPARSTVO,KROVSTVO



Razlog, da se odločimo za menjavo strešne kritine, je največkrat o njeni potrebi ozirom dotrajanosti ali pa zaradi prenove mansarde. Če se osredotočimo na dotrajanost strešne kritine, lahko trdimo da po določenih letih različne kritine ne opravljajo svoje naloge več 100%, in sicer je življenjska doba od materiala. Prav tako je menjava strešne kritine po določenih letih tudi odvisna od vzdrževanja le – te, in sicer menjava oblog, žlot, poškodovanih strešnikov, itd..

Pri izbiri nove strešne kritine in prenove strehe je potrebno biti pozoren tudi na zahtevano dokumentacijo ali celo gradbeno dovoljenje, in sicer pri izbiri strešne kritine, naklonov strehe, gradnji frčad, balkonov ni vse tako preprosto, predvsem pa ne smemo kar sami od sebe posegati v konstrukcijo strehe, saj so dovoljenja za posege in omejitve napisane v občinskih prostorskih načrtih, kjer lahko izvemo tudi, če je dovoljena sprememba oblike strehe, izdelava frčade, dvig strehe, itd..

Naj vas opozorimo, da dovoljenje prostorskih načrtov pri spremembah strehe ne pomeni, da lahko pa vi po lastni volji vse spremenite in pričnete z obnovo, kajti pri večni posegov je potrebno imeti gradbeno dovoljenje, saj je le – to vedno potrebno ko posegamo v konstrukcijo strehe. Da pojasnimo, konstrukcijski posegi so sprememba naklona strehe, dvigovanje strehe z nekaj vrstami opek, tudi izvedba fasade je poseg, kjer je potrebna pridobitev gradbenega dovoljenja.

Torej, če povzamemo celoto, je potrebno pred samo izvedbo urediti zahtevano dokumentacijo, dobro pretehtati možnosti, izbrati kvalitetnega izvajalca, ki bo strokovno izvedel prenovo vaše strehe.

Komentarji

Essential SSL