Blog

ODLAŠATE S PRENOVO KOPALNICE?


5. 3. 2024 Facebook Twitter LinkedIn Google+ ADAPTACIJE



Se sploh kdaj vprašamo kolikokrat na leto vstopimo v kopalnico, v stranišče? Marsikomu od nas je ta del stanovanja ali hiše pravzaprav samoumeven, vendar v preteklosti ni bilo tako, kajti obstajale so različne alternative kopalnic in stranišč skozi stoletja, tisočletja,…

Kot primer so se prve kopeli pojavile že leta tri tisoč pred našim štetjem. V tem času naj bi imela voda religiozno vrednost. Veljala naj bi za čistilni element tako za telo kot tudi dušo. Nič nenavadnega ni bilo, da so se naši predniki očistili, preden so vstopili v sveto območje. Tovrstna skupna kopališča so gradili na območjih, ki so bila nekoliko bolj oddaljena od bivalnih stavb – le tako so lahko preprečili zlim duhovom vstop v domače prostore.

Kopalnica je prostor, kjer začnemo in končamo svoj dan. V kopalnici preživimo kar velik dneva, hkrati pa je to prostor, od katerega se verjetno najtežje poslovimo, oziroma ga spremenimo, včasih zaradi čustvene navezanosti, spominov, predvsem pa je pogojeno s stroški obnove, ki niso zanemarljivi. Cena prenove kopalnice je odvisna od večih dejavnikov, kot so obseg dela, materiali, regija, v kateri bivate, časovni razpon, kakovost opreme, itd. Če povzamemo lahko prenova kopalnice stane od tisoč do nekaj deset tisoč evrov. Najvišji stroški so povezani predvsem z izdelavo in namestitvijo ploščic ter kopalniške opreme.

Ker pa so se v zadnjih letih pojavili novi trendi, novi materiali in predvsem več različnih ponudnikov in različic, lahko prenovo kopalnice načrtujemo z občutno nižjimi stroški, na račun nadomeščanja keramičnih ploščic z vinilnimi stenskimi oblogami, vinilnimi talnimi oblogami in pa s cenejšo, a še vedno zelo kvalitetno opremo.

Komentarji

Essential SSL